Nezaboravni scenski prikaz Legende i koncertne atrakcije grupe Vatra i Jole

» Posted by on lip 29, 2019 in Informacije, Novosti | 0 comments

Nezaboravni scenski prikaz Legende i koncertne atrakcije grupe Vatra i Jole

Uoči glavnog vikenda Picokijade predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je povelju Republike Hrvatske, za izniman doprinos dugogodišnjem radu u očuvanju i suvremenom predstavljanju nematerijalne kulturno povijesne baštine, a u povodu 51. obljetnice održavanja Picokijade gradonačelniku Hrvoju Jančiju.

Naša Picokijada je najveća turistička manifestacija kontinentalne Hrvatske u očuvanju nematerijalne kulturne baštine, a i ove će po mnogočemu biti rekordna i spektakularna.

Đurđevčani su kroz pola stoljeća uspjeli ostvariti izvrstan kulturno-povijesni, folklorni, etnografski, gastronomski, sportski, zabavni te turistički proizvod poznat i izvan granica Lijepe naše, kojemu će i ove godine svjedočiti preko 30.000 posjetitelja.

Večeras u 22,00 h ispred velebne utvrde Stari grad odigrat će se povijesna bitka između Picoka i Osmanlija u scenskom prikazu Legende o Picokima u kojem sudjeluje preko 350 amatera i glumaca, a nakon legende u ponoć sa subote na nedjelju uzavrelu će atmosferu dodatno zagrijati koncert Vatre.

Posljednjeg dana, u nedjelju na rasporedu je koncert mega popularnog Joleta. Vjerujemo da će Jole, miljenik ženskog dijela publike hitovima zabaviti i mlade i stare podno utvrde Stari grad, a sve će krenuti oko 21 sat. Picokijada će tako biti zatvorena uz pravu feštu i pjesmu.

 

Dođite u Đurđevac i postanite i vi dio naše legende!

 

  

 

 

Comments

comments

Submit a Comment