PICOKIJADA 2017.

» Posted by on svi 2, 2017 in Informacije | 0 comments

PICOKIJADA 2017.

Drage pajdašice i pajdaši, u Đurđevcu – gradu Picoka od 30. lipnja do 02. srpnja 2017. godine održat će se tradicionalna turistička manifestacija koja se održava svake godine kao spomen na legendarnu  obranu Đurđevčana od napada  Turaka.  Na ovogodišnjoj 49. Picokijadi posjetitelji će imati priliku uživati u tradiciji, kulturi, običajima i  oživljenoj povijesti, degustirati tradicionalna podravska  jela  i doživjeti podravsku gostoljubivost.

Centralni  dio manifestacije i ove godine će biti scenski spektakl “Legenda o Picokima“, koji oživljava legendarnu  povijesnu pobjedu nad Turcima kroz impozantne scenske, audiovizualne i  pirotehničke efekte.

Viteški tabori i prikaz srednjovjekovnog načina življenja, sajam rukotvorina, izuzetna gastro ponuda i kulinarska natjecanja, festival nematerijalnih kulturnih dobara, aranžirana kola koja prikazuju tradicijski i težački život kakvog više nema, izložbe i predstave, zabavni programi (nastup Zdravka Čolića, Ivana Zaka te grupa Detour i MORT) samo su dio bogatog i sadržajnog programa ovogodišnje Picokijade 2017.

U višednevnom programu sudjelovat će preko 2500 članova mnogobrojnih udruga, organizacija, institucija i kreativaca iz čitave Hrvatske.

Pokroviteljstvo Predsjednice RH gospođe Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva turizma RH i Ministarstva kulture RH, te sponzorsko partnerstvo s mnogobrojnim renomiranim tvrtkama, hvale vrijedna su podrška ovogodišnjoj PICOKIJADI 2017.

Titula Europske destinacije izvrsnosti u očuvanju nematerijalne kulturne baštine, status zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra RH, titule „Simply the best“ kao najbolja hrvatska tematska manifestacija i „Suncokret ruralnog turizma“ jamac su kvalitete jedne od najstarijih i najvećih manifestacija kontinentalne Hrvatske – Picokijade

Postanite i vi dio Legende!!!!

18119486_1245735735545293_7049026770493607789_n

Comments

comments

Submit a Comment