Predsjednik RH dr. Ivo Josipović i ove godine pokrovitelj Picokijade

» Posted by on svi 22, 2013 in Novosti | 0 comments

Predsjednik RH dr. Ivo Josipović i ove godine pokrovitelj Picokijade

Predsjednik RH dr. Ivo Josipović biti će i ove godine pokrovitelj Picokijade, izvijestio nas je gradonačelnik Slavko Gračan, predsjednik Organizacijskog odbora najveće turističke i kulturne manifestacije Podravine.

– Obradovala nas je vijest koja došla iz Ureda Predsjednika, da je i ove godine dr. Ivo Josipović prihvatio pokroviteljstvo nad manifestacijom koja je 2008. godine Grad Picok okitila titulom Europske destinacije turističke izvrsnosti u čuvanju nematerijalne kulturne baštine, čija najvažnija priredba Legenda o Picokima ima status nematerijalnog kulturnog dobra Hrvatske, a čitava Picokijada tradiciju dugu preko 40 godina, ističe Gračan.

Gračan je napomenuo da se još jedino čeka potvrda hoće li ove godine posljednjega vikenda u lipnju, zbog već planiranih državničkih obveza, predsjednik imati mogućnost nazočiti glavnoj priredbi Picokijade, scenskom uprizorenju Legende o Picokima. Zadovoljstvo da je vrijednost Picokijade prepoznata i ponovo potvrđena i u državnom vrhu (jer nije prvi puta da je predsjednik države stao svojim pokroviteljstvom ispred naše manifestacije) ne kriju ni u TZ Područja đurđevačke Podravine i najavljuju brojna iznanađenja i zanimljive novosti u njenom programu.

Izvor: www.djurdjevac.hr.

Comments

comments

Submit a Comment